Medailles

1. De SUPERANO van GREGA wordt door veel kenners de Belgische kwaliteitsham genoemd. Dat werd onder meer duidelijk toen in 1990 in een gastronomische wedstrijd de blindproevende juryleden de Buggenhoutse ham prefereerden boven de Italiaanse ham.

 

2. Op de wedstrijd voor de beste hammen 1994 opgezet door het inrichtend comité van Agro Expo Vlaanderen haalde Gaston Van Den Berghe niet alleen de gouden medaille voor zijn Nec Plus Ultra (18 maand gerijpt) maar ook de zilveren medaille voor zijn Superano (15 maand gerijpt). Eerder in 1990 kreeg Gaston Van den Berghe de gouden medaille voor zijn Superano.

“De Nec Plus Ultra en Superano ham is evenwichtig in vochtgehalte, juist geaderd, aangenaam naar geur en smaak en beter dan eender welke buitenlandse gedroogde ham, gewoon perfect !” aldus de jury.

 

3. Op 8 juli '96 mocht Grega het Iso-Certificaat 9002, in ontvangst mocht nemen. Het Iso-certificaat bevestigt officieel dat Grega een kwaliteitssysteem heeft ingevoerd en op peil houdt, dat in conformiteit is met de eisen van de norm EN ISO 9002 voor de productie, verkoop en transport van gedroogde en gekookte hammen. Wil Grega dit certificaat behouden dan moet het per 7 à 8 maand een grondige controle ondergaan. Sinds 15 januari 2005 is ook het Iso-certificaat vervangen door het BRC-certificaat wat garant staat voor een nog hoger niveau.

 

4. Op het 67ste Salon van Voedingsmiddelen en Huishoudartikelen (beter gekend als het Voedingssalon) won de Buggenhoutse hamproducent Grega de gouden medaille voor de kwaliteit van hun gedroogde én gekookte hammen.