Ingrediënten (voor 4 personen):
8 plakjes Superanoham
4 eieren
2 eierdooiers
200 gr morieljes (of andere champignons)
100 gr sluimererwten (geblancheerd)
200 gr hoppescheuten of sojascheuten (geblancheerd)
150 gr geklaarde boter
2 dl bruine fond citroensap
peper en zout
Bereiding:
Een mokkatasje inboteren en beleggen met 2 plakjes Superanoham.
Daarin het eitje breken, kruiden met peper van de molen, maar geen zout en de ham dichtplooien.
Sluimererwten aanbakken in olijfolie (niet laten kleuren).
Morieljes aanbakken in olijfolie en blussen met de bruine fond.
Een Hollandse saus maken van de eierdooiers, geklaarde boter en citroensap.
Het mokkatasje gedurende 15 min. laten garen au bain marie- in de oven aan 180 °C.
Afwerking:
Sluimererwten schikken in grote cirkel op een voorverwarmd bord.
Hoppescheuten of soja in het midden en bovenop het eitje voorzichtig losgemaakt met een lepel.
De morieljes en jus er rond verdelen en napperen met de Hollandse saus.
Eventueel versieren met kervelpluksels.