Ingrediënten voor 10 personen
- 2 eierdooiers
- 1 eetlepel mosterd
- ¼ l olijfolie
- 1 komkommer
- 3 scheutjes azijn (liefst dragon- + dille- + sjalotazijn)
- 1 scheutje sherry
- peper en zout
Voor de beursjes :
- 40 plakken superano ham dun gesneden
- 1.5 kg aardbeien (voor de beurjes + bordschikking)
- 5 eetlepels balsamico-azijn
- 10 reepjes rabarber
Bereiding
Komkommerdressing :
Mix de eierdooiers, de mosterd, peper en zout en werk dit mengsel traag op met de olijfolie en de de gewassen en ontpitte komkommer.
Afwerken met azijn en sherry.
Door een puntzeef storten en sterk koelen.
Leg per persoon 4 plakken superanoham in stervorm op elkaar.
Snij de aardbeien (niet allemaal) tot brunoise (fijne blokjes) en meng ze met de balsamico-azijn alvorens ze in het midden van de ham te schikken.
Voeg de uiteinden van de ham samen en bind ze toe met een rabarberstreepje.
Afwerking
Beleg de zijkanten van het gekoelde bord met dunne plakjes aardbei.
Stort de ijskoude vinaigrette op de bordspiegel; daarop komt het beursje.
Tip
Een paarse dressing van viooltjes rondt het geheel kleurrijk (en smaakrijk) af.